در این نشریه تلاش شده است تا به موضوع وقف از جنبه های مختلف نگریسته و بدان پرداخته شود.
یکی از این جنبه ها که نمود قابل توجهی در مجله دارد حوزه تاریخ است و دیگری توجه به موضوع وقف در سایر مناطق اسلامی.
در واقع مجله میراث جاویدان مجموعه ای از نگرش های متنی و پیرامونی در باب مسئله مهم وقف را دربر می گیرد که می تواند مخاطب را با گستره ای جامع و کامل از این مقوله دینی و آیینی و جوانب مختلف و موثر آن در جامعه اسلامی آشنا سازد.
در این شماره از نشریه میراث جاویدان که در بخشهای سرمقاله، استفتائات وقف، وقف، موقوفات، بقاع متبرکه، دیگر کشورها، نقد و معرفی و چکیده عربی و انگلیسی تنظیم گشته می توان مطالب متنوعی در حوزه وقف و پیرامونش با عناوینی همچون جایگاه وقف در جامعه و چالش های پیش رو، نقش مقام صدارت رئیس اوقاف در حکومت صفویه، حمام های تاریخی آمل، وقف نامه قنات سرچشمه سندی از دوره قاجار، زیارتگاه های اهل بیت و اصحاب ائمه علیهم السلام در سوریه، وقف یا نظام خیرات در دوره عثمانیی، نگرشی بر موضوع و محتوای کتاب در باب اوقاف صفوی، موقوفات هلال احمر گواهی بر نفوذ نهادی عام المنفعه در زندگی مردم ایران و در نهایت چکیده مطالب مجله به زبان عربی و انگلیسی مشاهده نمود.
مطالبی به قلم و اثر سید مجتبی سجادی جزی، نفیسه مرتضوی، شهرام یوسفی فر،معصومه یدالله پور، پرستو قاسمی اندرود، احمد خامه یار، بهاء الدین یدی ییلدیز، محمدحسین ریاحی، محمدعلی محمدی و...
یکی از نوشتارهای جالب توجه در این شماره از مجله میراث جاویدان، اثر قلمی سید مجتبی سجادی جزی است با عنوان جایگاه وقف در جامعه و چالش های پیش رو.
در این نوشتار، نویسنده پس از بیان تاریخچه ای از موضوع وقف در ایران، به اهمیت این نهاد از جنبه های مختلف می پردازد و در حوزه جایگاه وقف در جامعه امروز و فوایدی مه بر آن مترتب است قلم رانده؛
وقتی سخن از تأثیر وقف بر اقتصاداقتصادی و رشد و و توسعه مطرح می شود، هرگز به این معنی نیست که وقف به تنهایی می تواند همه ابعاد و زوایای گوناگون اقتصاد یک ملت را دربربگیرد، بلکه منظور این است که وقف به عنوان یک سرمایه عظیم مالی، در این سمت و سو نقشی سازنده و قابل توجه دارد.
علاوه بر این می توان سرمایه های عظیم وقف را همانند دیگر سرمایه ها با رعایت همه جوانب وقف، موازین شرع و اهداف واقفان، در فعالیتهای تولیدی و خدماتی به کار انداخت و آنها را از حالت رکود به حالت تحرک و پویایی هدایت کرد تا بدین وسیله به رشد و توسعه و استقلال اقتصادی و سیاسی کمک شود... .
وقف همچنین یکی از عمده ترین زیرساختهای اقتصادی جهان اسلام و از ارزش های مطرح شده در جهان بینی دینی است که نقشی موثر در شکل گیری ساخت فضایی شهرهای دوره اسلامی به ویژه در شهرهای ایران داشته است.
مجله وقف میراث جاویدان به همراه نرم افزاری با گویش کامل در قالب هفتادوششمین شماره اش به صاحب امتیازی سازمان اوقاف و امور خیریه منتشر شده است.